Bovag Garantie

BOVAG Garantie op rijlessen

Steeds meer cursisten kopen bij rijscholen een lespakket, waarmee zij vooruit betalen voor een serie rijlessen.
Maar soms gaat de rijschool falliet voordat die lessen gegeven zijn.

Dan blijft de cursist gedupeerd achter. Het geld is weg, en de rijlessen worden nooit meer geleverd. Met de BOVAG Garantieregeling Rijscholen is dat voortaan verleden tijd.

Want cursisten die op of na 1 juli 2008 een lespakket hebben gekocht bij een BOVAG-rijschool die falliet gaat, krijgen bij een andere BOVAG-rijschool alsnog de betaalde lessen.


De BOVAG Garantieregeling Rijscholen gaat als volgt in zijn werk:

Voor u als cursist zijn wel voorwaarden verbonden aan de BOVAG Garantieregeling. Bij het aangaan van de lesovereenkomst moet u van de rijschool de volgende drie documenten krijgen.

1. Het BOVAG Garantiecertificaat. Dit is een A4-tje met de voorwaarden van de Garantieregeling.

2. Een ingevulde BOVAG-lesovereenkomst.

3. Een ingevulde (BOVAG) leskaart. Op deze leskaart staat op welke datum het lespakket is gestart, hoeveel lessen reeds zijn gegeven en wat de aard is van het rijlespakket (aantal lessen, al dan niet inclusief examen, etc..)

Zonder deze drie documenten hebt u bij een eventueel faillissement geen verhaalsrecht en kan de BOVAG Garantieregeling Rijscholen niet worden toegepast. U moet er dus op letten, dat de rijschool u de genoemde drie documenten overhandigt.

Risico bij vooruitbetaling verdwenen

Zeker van je zaak zijn; zo kennen mensen de BOVAG. Die zekerheid en betrouwbaarheid golden altijd al voor onze rijscholen, maar nu komt daar dus een garantieregeling bij.

Geweldig dat het risico met vooruitbetaalde rijlessen nu tot het verleden behoort en dat ook nog zonder bijkomende kosten voor de klant!
Dat geeft u als cursist nóg een belangrijke reden om uw rijopleiding door een BOVAG-rijschool te laten verzorgen.

Wie de zekerheid van dit garantiefonds wil hebben, moet er dus wel op letten dat de rijschool daadwerkelijk is aangesloten bij de BOVAG.
Er zijn circa 900 rijscholen aangesloten bij de BOVAG.
Kijk in de bedrijvenzoeker op www.bovag.nl voor een BOVAG-rijschool bij u in de buurt.